Monday 3 December 2018

Компютърни системи

Компютърни системи

Какво има вътре в компютъра? Това е теоретичен модел на стационарните компютърни черва. Всички части са разположени в кутията - кутията на кулата, която обикновено се намира близо до монитора или под масата. Всички части са обозначени с проста форма в различен цвят и има детайлна картина на частта върху ролката с мишката. Така че нека да плъзнете и пуснете части от горния ляв хоризонтално.

1. Захранващият блок е представен като голяма синя кутия. Той обикновено се намира в горната част на корпуса на компютъра и се използва за преобразуване на електрическото напрежение в подходящо напрежение за останалите части на компютъра. Ако разполагаме с по-мощна видеокарта например, PSU трябва да бъде по-мощен, като по този начин консумира повече електроенергия.

2. CD-ROM устройството е представено в розова форма. Обикновено се намира на горната част на компютъра, където има достъп до предния панел, така че можем да поставим CD и DVD в него. В наши дни компактдисковете / дисковете са изправени пред същата съдба като Floppy дисковете - те излизат от употреба, заменени от флаш памети.

3. FDD или флопи дисковото устройство е представено със зелен хексахедрон. Обичайното му местоположение е с CD / DVD - HDD блок в горния фронт. Що се отнася до 2017 г., няма почти никакви нови стационарни компютри с твърди дискове. Подобно на DVD, HDD и Flash устройства, FDD бяха използвани за съхраняване и прехвърляне на информация.

4. HDD или твърдият диск са представени с червен кубой. Обикновено се намира в горната част на компютъра, в отделно отделение заедно с DVD и FDD устройства. Дисковете за твърд диск могат също така да бъдат разположени в дюшеци или поставени извън корпуса на компютъра, но в стабилно положение. Твърдият диск е мястото, където съхраняваме, съхраняваме, съхраняваме и архивираме всички файлове и програми, като игри, филми, снимки, домашни работи.

5. Дънната платка или дънната платка е представена като червена квадратна форма. Това е основно платка или платка с много входни слотове в нея. Обичайното му местоположение е от едната страна на компютъра, където има достатъчно място за други части, които ще бъдат поставени директно върху него. PSU, HDD и DVD са свързани с дънната платка с проводници, докато други части са директно закрепени в дънната платка, като частите, които трябва да уредим следващите.

6. Процесорът е представен със светлосин квадрат. Той се закрепва в основната част на лесно разпознаваемо място, но не е много лесно, тъй като процесорите и дънните платки се различават един от друг. Функцията на процесора трябва да се изчисли. По-бързият процесор, по-бързото изчисление, по-бързото зареждане и стартирането на програми.

7. RAM или паметта с произволен достъп, или просто паметта, се представят с чаша с дълъг кубой. Обикновено се закрепва в основната платформа на посочените слотове. Функцията на RAM е да съхранява временната информация, която компютърът използва в настоящето, когато изпълнява програми. Това означава, че компютърът не съхранява временната информация на твърдия диск, като по този начин ограничава използването на HDD устройството. Представете си временната информация като всички операции, които правим, за да разрешите квадратично уравнение. Когато приключим, нямаме нужда от всички изчисления, а само от решението.

8. Останалите 3 устройства са закрепени в дънната платка с достъп до задния панел и те са звукова карта за генериране на звук, видеокарта, за да направят това, което се показва на монитора и LAN карта, за да има достъп до интернет

No comments:

Post a Comment