Tuesday 15 January 2019

Архивиране на Данни

Архивиране на Данни
Архивните формати се използват за архивиране, мобилност и архивиране на данни. Много архивни формати компресират данните, за да консумират по-малко място за съхранение и да доведат до по-бързо време за прехвърляне, тъй като същите данни се представят от по-малко байтове. Друго предимство е, че файловете се комбинират в един архивен файл, който има по-малко режийни разходи за управление или прехвърляне. Съществуват многобройни алгоритми за компресиране, които могат да се компресират без загуба на архивирани данни, а някои алгоритми работят по-добре (по-малък архив или по-бързо компресиране) с определени типове данни. 

Архивните формати се използват и от повечето операционни системи за пакетиране на софтуер за по-лесно разпространение и инсталиране, отколкото бинарните изпълними файлове. Архивен файл е файл, който е съставен от един или повече компютърни файлове заедно с метаданни. Архивните файлове се използват за събиране на няколко файла с данни заедно в един файл за по-лесно преносимост и съхранение, или просто за компресиране на файлове, за да се използва по-малко място за съхранение. 

Архивните файлове често съхраняват директория, информация за откриване на грешки и корекция, произволни коментари и понякога използват вградено криптиране. Това, което научаваме от тази игра, е, че файловете, които имат много повтарящи се думи или фрази, имат по-добра компресия и файловете с картинки не могат да имат добра компресия. И че можем да поставим много файлове в папка и да я архивираме, за да направим един файл.

No comments:

Post a Comment